Suroviny na sušení

Suroviny vhodné k sušení lze rozdělit do několika kategorií, přičemž každá nabízí širokou škálu možností. Začněme těmi nejpřirozenějšími - ovocem a zeleninou, které se po usušení stávají lahodnými svačinami a zdravými alterntivami k sladkým pochutinám. Další kategorií jsou různé druhy hub, jež jsou vynikajícím způsobem, jak přidat hloubku chuti do různých pokrmů. Bylinky jsou další kategorií surovin, které lze snadno usušit a použít pro zpestření chutí pokrmů nebo přípravu aromatických čajů. Nakonec sušené maso, známé také jako jerky, představuje skvělý zdroj bílkovin a energie pro sportovce nebo milovníky outdoorových aktivit. Celkově nabízejí různé kategorie surovin vhodných k sušení nekonečné možnosti, jak si uchovat jejich chuť, výživné látky a přidat do pokrmů a nápojů jedinečný nádech.
Filtr surovin
Pro možnost rychleljšího nalezení vaší oblíbené suroviny zkuste využít filtrů:
Zelenina

Rajče

Sušená rajčata výborně dochutí salát i kuskus nebo hotové těstoviny. Sušená rajčata se báječně hodí také k servírování a zdobení hotových jídel. Zkuste je přidat i do domácího pečiva,...
Maso

Losos

Chcete tajemství výroby lososových snacků vhodných pro svačinky nejen na cestách? Je to všechno o koření! Použijte jednoduchý lososový filet, abyste posouvali všechny pokrmy z lososa o stupeň výš...
Zelenina

Lilek

Když si vzpomenete na lilek, co vás napadne? Pro většinu je to tmavě fialová zelenina ve tvaru tykve (jako emotikony). Ale svět lilku je ve skutečnosti poměrně rozsáhlý a různá jídla vyžadují různé...
Zelenina

Dýně hokaido

Je dýně ovoce nebo zelenina? Dýně patří mezi zeleninu, avšak v kuchyni se zpracovává jako ovoce. Dýně je největší plod, jaký nám podzim dává. Na světě existuje asi 800 druhů dýní. Dýně...
Zelenina

Květák

Již delší dobu se za nejlepší stravu z nutričního hlediska všeobecně považuje taková, jež je bohatá na barvy (zelenou jako je špenát, modrou jako jsou borůvky, červenou jako jsou papriky) a s nízkým...
Ovoce

Vodní meloun

Vodní meloun si zaslouží, abychom jej zařadili mezi nejzdravější potraviny světa, ze tří důvodů: zaprvé pro svůj vysoký obsah vody, zadruhé pro svůj vysoký obsah lykopenu (silný antioxidant) a...
Zelenina

Salátová okurka

Ve 100g je jen 10 kcal a obsahují 95% vody. Okurky jsou plod dýňovité rostliny, který je již od pradávna pro svou lahodnou chuť oblíben v různých způsobech úpravy svěží i konzervovaný, jako salát,...
Houby

Žampiony Portobello

Čerstvé houby nelze uchovávat příliš dlouho. Zvláště v období dešťů, kdy jsou houby nasáklé vodou. Způsobů konzervace hub je řada. Poměrně známé a rozšířené je sušení hub. Portobello...
Ovoce

Mango

Mangu se přezdívá „královské ovoce“ a není těžké pochopit, proč tomu tak je: Je zkrátka lahodné. Na výběru manga ke koupi není nic těžkého. U zralých plodů vydává konec u stopky plnou,...
Ovoce

Ananas

Ananas je tropické ovoce, které obvykle chutná a dětem i dospělým. Jeho konzumací navíc něco uděláte pro své zdraví, neboť enzym bromelin a další látky. Světová produkce se pohybuje kolem 3,5...
Ovoce

Broskve

Broskve splňují mou představu o příjemném a klasickém ovoci. Nejspíš nejsou tou největší superhvězdou mezi ovocem, v každém případě však splňují požadavky na zdravou potravinu. Broskve původně...
Ovoce

Švestky

Tak dobře, buďme upřímní: Co vám jako první přijde na mysl, když se zmíní „sušené švestky“? Polovině lidí, co znám, se vybaví domovy seniorů a jejich stařičcí příbuzní, kteří popíjejí...
1 2