Suroviny na sušení

Suroviny vhodné k sušení lze rozdělit do několika kategorií, přičemž každá nabízí širokou škálu možností. Začněme těmi nejpřirozenějšími - ovocem a zeleninou, které se po usušení stávají lahodnými svačinami a zdravými alterntivami k sladkým pochutinám. Další kategorií jsou různé druhy hub, jež jsou vynikajícím způsobem, jak přidat hloubku chuti do různých pokrmů. Bylinky jsou další kategorií surovin, které lze snadno usušit a použít pro zpestření chutí pokrmů nebo přípravu aromatických čajů. Nakonec sušené maso, známé také jako jerky, představuje skvělý zdroj bílkovin a energie pro sportovce nebo milovníky outdoorových aktivit. Celkově nabízejí různé kategorie surovin vhodných k sušení nekonečné možnosti, jak si uchovat jejich chuť, výživné látky a přidat do pokrmů a nápojů jedinečný nádech.
Filtr surovin
Pro možnost rychleljšího nalezení vaší oblíbené suroviny zkuste využít filtrů:
Ovoce

Hrušky

Hrušky jsou snadno stravitelné a chutné a proto jsem vhodné pro dětskou výživu. Hrušky patří do skupiny nejméně dráždivých potravin, což jim zaručuje důležité místo v dětské a dietní stravě....
Ovoce

Jablka

Sušené může být téměř každé jablko. Chuť ovoce zesílí, když ho vysušíte. Pokud si vyberete jablka, která jsou extrémně sladká nebo kyselá, buďte připraveni na posílení této chuti, když...
Zelenina

Batáty

Sladké brambory, které obsahují cukr a škrob. V tropických oblastech nahrazují brambory. Oproti našim bramborám mají více cukru a hlavně škrobu. Připravují se jako brambory a mohou se vařit, smažit,...
Bylinky

Bazalka

Zelenina

Česnek

Zelenina

Mrkev

Maso

Hovězí maso

Sehnat to nejlepší maso na hovězí jerky je jedna z mých oblíbených aktivit. Neříkám, že je to snadné, ale není to nemožné. Existuje mnoho kusů hovězího masa, které můžete použít, ale každý...
Ovoce

Jahody

V jahodách se také nachází vitamíny skupiny B, E a A, a taky spousta důležitých minerálů jako je například vápník, draslík, hořčík, železo či zinek. Jahody jsou vlastně sladkým a šťavnatým...
Zelenina

Cuketa

Cukety mají tu ohromnou výhodu, že se dají také konzervovat, a to mnoha způsoby – proslazovat (kandovat), sterilovat buď ve sladkokyselém nálevu, nebo v cukerném, tím získáme chutnou přílohu k...
1 2