Články

Vítejte v naší sérii článků o sušení potravin! Sušení je jedním z nejstarších a nejúčinnějších způsobů konzervace potravin, který umožňuje prodloužit jejich trvanlivost a zachovat většinu živin a chutí. V této kolekci článků se zaměříme na různé metody sušení potravin, používané suroviny či praktické návody, jak sušit ovoce, zeleninu, bylinky a další lahodné pochoutky. Bez ohledu na to, jestli jste začátečník nebo zkušený "sušič", články vám poskytnou užitečné informace a inspiraci pro vaše vlastní dobrodružství v sušení potravin.
Filtr článků
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec vitae arcu. In laoreet, magna id viverra tincidunt, sem odio bibendum justo, vel imperdiet sapien wisi sed libero.
O surovinách

Jak sušit papriky v sušičce

Sušené papriky jsou neuvěřitelně všestranným základem, který můžete mít ve spíži. Ať už jste domácí kuchař, turista, nebo jezdíte v karavanu, sušení paprik je snadným způsobem, jak přidat...
Blog

Jak sklízet, sušit a používat květy měsíčku

Měsíček je jedna z mých oblíbených květin a léčivých bylin. Každý rok mám tendenci toho pěstovat tuny a tuny! Nejen, že pomáhá udržet na zahradě škůdce pryč, ale v mých očích je takový...
O surovinách

Tento článek je věnován chutným jahodám po CELÝ rok!

Sušené jahody jsou snadnou a zdravou pochoutkou. Dopřejte svým jahodám rychlé mytí, nakrájení a dehydrataci, aby si zachovaly čerstvost na další měsíce.
Blog

Úprava ovoce a zeleniny před sušením

Tentokrát s vámi chci sdílet několik mých oblíbených postupů před samotným sušením.
Blog

Sušení ovocné kůže

Ovocné a zeleninové placky Všichni známe sušené švestky, jablka, hrušky, sušenou zeleninu, houby nebo bylinky. Zajímavou alternativou může být ale sušení rozmixovaného nebo rozmačkaného ovoce...
O surovinách

5 druhů zeleniny k sušení pro zimní polévky

Dehydratace je jedním z nejlepších způsobů, jak potraviny dlouhodobě uchovat. Vyžaduje méně energie než konzervování nebo mražení, a pokud jsou správně skladovány, dehydrované potraviny vydrží...
O surovinách

Sušení šípků

Mnoho zahradníků nechává šípky na keři na konci zahradnické sezóny. Šípky jsou plody růžového keře a lze je sklízet pro kulinářské účely, včetně sušení, z nichž lze připravit lahodný...
O surovinách

Švestky

Co možná nevíte a vědět byste měli... Z botanického hlediska patří švestky do rodu slivoní a ty jsou jedním z nejstarších druhů ovocných stromů vůbec. Švestky se jedli už v mladší době kamenné,...