Suroviny na sušení - zelenina

Sušení zeleniny je skvělým způsobem, jak zachovat její čerstvost a chuť po dlouhou dobu. Sušená zelenina je nejen lehká a snadno skladovatelná, ale také nabízí bohatou zásobu nutričních látek, včetně vlákniny, vitaminů a minerálů. Při sušení zeleniny si můžete být jisti, že si uchovává své základní živiny a aromatické látky, což dodává pokrmům intenzivní chuť a vůni. Sušená zelenina může být vynikajícím doplňkem do polévek, omáček, salátů a různých kulinářských kreací, a co je nejdůležitější, přináší zdravou alternativu ke konzumaci čerstvé zeleniny po celý rok.
zrušit filtr Filtr surovin
Pro možnost rychleljšího nalezení vaší oblíbené suroviny zkuste využít filtrů:
Zelenina

Rajče

Sušená rajčata výborně dochutí salát i kuskus nebo hotové těstoviny. Sušená rajčata se báječně hodí také k servírování a zdobení hotových jídel. Zkuste je přidat i do domácího pečiva,...
Zelenina

Lilek

Když si vzpomenete na lilek, co vás napadne? Pro většinu je to tmavě fialová zelenina ve tvaru tykve (jako emotikony). Ale svět lilku je ve skutečnosti poměrně rozsáhlý a různá jídla vyžadují různé...
Zelenina

Dýně hokaido

Je dýně ovoce nebo zelenina? Dýně patří mezi zeleninu, avšak v kuchyni se zpracovává jako ovoce. Dýně je největší plod, jaký nám podzim dává. Na světě existuje asi 800 druhů dýní. Dýně...
Zelenina

Květák

Již delší dobu se za nejlepší stravu z nutričního hlediska všeobecně považuje taková, jež je bohatá na barvy (zelenou jako je špenát, modrou jako jsou borůvky, červenou jako jsou papriky) a s nízkým...
Zelenina

Salátová okurka

Ve 100g je jen 10 kcal a obsahují 95% vody. Okurky jsou plod dýňovité rostliny, který je již od pradávna pro svou lahodnou chuť oblíben v různých způsobech úpravy svěží i konzervovaný, jako salát,...
Zelenina

Batáty

Sladké brambory, které obsahují cukr a škrob. V tropických oblastech nahrazují brambory. Oproti našim bramborám mají více cukru a hlavně škrobu. Připravují se jako brambory a mohou se vařit, smažit,...
Zelenina

Česnek

Zelenina

Mrkev

Zelenina

Cuketa

Cukety mají tu ohromnou výhodu, že se dají také konzervovat, a to mnoha způsoby – proslazovat (kandovat), sterilovat buď ve sladkokyselém nálevu, nebo v cukerném, tím získáme chutnou přílohu k...