Jak sušit potraviny?

Sušení potravin zcela změnilo způsob, jakým přistupuji k jídlu a otevřelo mi tak nový svět možností stravování. Je to také hodně zábavné a docela snadné se naučit. Pokud se zajímáte o sušení potravin nebo si chcete rozšířit své znalosti o tomto procesu, pak je tato sekce právě pro vás! Provedu vás vším potřebným, abyste mohli začít sušit a skladovat jídlo na další použití či výlet s batohem na zádech, a připojím i své zkušenosti a tipy pro správné sušení.
O sušení

Jak skladovat sušené potraviny

Skladování sušených potravin je pro dlouhodobou kvalitu stejně důležité jako péče a pozornost, kterou věnujete při jejich výrobě.
O sušení

10 potravin, které nikdy nesuším a proč?

Sušení potravin je skvělý způsob, jak je uchovat na další týdny, měsíce – možná roky, v závislosti na tom, co přesně uchováváte… Miluji především sušené bylinky, protože je tak lze snadno...
O sušení

Co všechno můžeme sušit?

Nejznámější sušené ovoce jsou jablka, švestky a hrušky, které známe pod názvem "křížaly". A co se týče ovoce pěstovaného u nás, nemohu zapomenout na meruňky, broskve, třešně a višně, které...
O sušení

Jak poznám, že je ovoce správně usušené?

Jak poznat, kdy je vaše domácí usušené ovoce a zelenina dokonale suché.
O sušení

Teploty a doba sušení

Pro většinu druhů ovoce a zeleniny je optimální teplota pro sušení okolo 50 °C. Existuje však více možností, jakou teplotu byste měli používat, a ty se zde dozvíte!
O sušení

Jak sušit křížaly v sušičce?

Ráda bych se s vámi podělila o základní tipy na sušení křížal z jablek. Sušené jablečné plátky se suší od pradávna a naše babičky tak uchovávaly úrodu jablek na zimu. Jsou ale také velmi zdravým...
O sušení

Jak vybrat sušičku ovoce?

Sušení je metoda jednoduchá, rychlá a levná. Je vhodná pro zpracování téměř všech druhů ovoce, zeleniny, hub a bylin...
O sušení

Sušení hub

Naučit se sušit houby je perfektní řešení! Sušička nejen zajistí, že vaše houby budou mít delší trvanlivost, ale také zintenzivní jejich chuť, díky čemuž jsou ještě lahodnější a všestr...