Články - o surovinách

Vítejte v naší sérii článků o sušení potravin! Sušení je jedním z nejstarších a nejúčinnějších způsobů konzervace potravin, který umožňuje prodloužit jejich trvanlivost a zachovat většinu živin a chutí. V této kolekci článků se zaměříme na různé metody sušení potravin, používané suroviny či praktické návody, jak sušit ovoce, zeleninu, bylinky a další lahodné pochoutky. Bez ohledu na to, jestli jste začátečník nebo zkušený "sušič", články vám poskytnou užitečné informace a inspiraci pro vaše vlastní dobrodružství v sušení potravin.
zrušit filtr Filtr článků
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec vitae arcu. In laoreet, magna id viverra tincidunt, sem odio bibendum justo, vel imperdiet sapien wisi sed libero.
O surovinách

Jak sušit papriky v sušičce

Sušené papriky jsou neuvěřitelně všestranným základem, který můžete mít ve spíži. Ať už jste domácí kuchař, turista, nebo jezdíte v karavanu, sušení paprik je snadným způsobem, jak přidat...
O surovinách

Tento článek je věnován chutným jahodám po CELÝ rok!

Sušené jahody jsou snadnou a zdravou pochoutkou. Dopřejte svým jahodám rychlé mytí, nakrájení a dehydrataci, aby si zachovaly čerstvost na další měsíce.
O surovinách

5 druhů zeleniny k sušení pro zimní polévky

Dehydratace je jedním z nejlepších způsobů, jak potraviny dlouhodobě uchovat. Vyžaduje méně energie než konzervování nebo mražení, a pokud jsou správně skladovány, dehydrované potraviny vydrží...
O surovinách

Sušení šípků

Mnoho zahradníků nechává šípky na keři na konci zahradnické sezóny. Šípky jsou plody růžového keře a lze je sklízet pro kulinářské účely, včetně sušení, z nichž lze připravit lahodný...
O surovinách

Švestky

Co možná nevíte a vědět byste měli... Z botanického hlediska patří švestky do rodu slivoní a ty jsou jedním z nejstarších druhů ovocných stromů vůbec. Švestky se jedli už v mladší době kamenné,...