Jablka
Sušené může být téměř každé jablko. Chuť ovoce zesílí, když ho vysušíte. Pokud si vyberete jablka, která jsou extrémně sladká nebo kyselá, buďte připraveni na posílení této chuti, když jsou sušená.
Jablka s příchutí koláče mají nízký obsah cukru, ostrou chuť a dobře drží tvar, když jsou dehydrovaná. Dávám přednost použití kyselých jablek na sušené jablečné svačiny. Odrůdy jako Granny Smith, Macintosh, Gala a Cortland jsou skvělou volbou.
Jablka se sladkou příchutí mají vyšší přirozený obsah cukru, sladkou chuť a jsou obvykle šťavnatá. Mají tendenci se při sušení trochu srážet, ale mohou chutnat jako cukroví. Jsou ideální pro přidání trochu sladkosti, když jsou rozdrobené do ovesných vloček, jogurtu nebo svačinky. Odrůdy podobné Honeycrisp, Gala, Golden Delicious a Red Delicious jsou skvělou volbou pro jablka se sladkou příchutí.