Ovoce
Domácí jablečné chipsy
Domácí jablečné chipsy jsou sladkou pochoutkou, kterou si vaše rodina určitě zamiluje. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat čerstvá jablka!
20 min.
5-6 hod.
60 °C
4
Alena

Ovoce
Domácí jablečné chipsy
Domácí jablečné chipsy jsou sladkou pochoutkou, kterou si vaše rodina určitě zamiluje. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat čerstvá jablka!
20 min.
5-6 hod.
60 °C
4
Jablka – V tomto receptu by měla fungovat většina druhů jablek. Zkuste Gala, Fuji, Honeycrisp, Granny Smith nebo Pink Lady. Nedávno jsem zkusila s jablky Cosmic Crisp a byly naprosto vynikající.
Cukr – použila jsem bio třtinový cukr, ale můžete použít i kokosový cukr nebo datlový cukr.
4 TIPY :
Nakrájejte jablka na co nejtenčí plátky. Čím tenčí, tím křupavější chipsy.
Snažte se, aby byly plátky jablek stejně silné, aby všechny vysychaly stejnou rychlostí.
Použijte klidně fóliovou misku, abyste mohli snadno chipsy sundat.
Jablka hodinu před uplynutím času zkontrolujte, je možné, že už budou skvěle křupavé, záleží na odrůdě jablek.
Postup přípravy
Krok 1
Jablka nakrájejte na velmi tenké plátky pomocí velmi ostrého nože nebo mandolíny. Čím tenčí budou, tím budou křupavější! Jablka můžete oloupat, ale já nechávám se slupkou i s jádřincem.
Krok 2
Plátky jablek položte na připravenou fóliovou misku.
Krok 3
Jablečné lupínky posypejte třtinovým cukrem a skořicí.
Krok 4
Sušte při teplotě 60 °C asi 5 – 6 hodin.
Krok 5
Jakmile jsou okraje svinuté a jablka jsou vysušená a křupavá, máte hotovo. Chipsy nechte vychladnout!
Krok 6
Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.