Ovoce
Švestkový Rollup se skořicí
Hlavním znakem této dobroty je: ne příliš sladké, super voňavé a lahodně žvýkací. Jádrové ovoce vám opravdu dodá úžasnou kyselou chuť, kterou já osobně miluji. Zde ale můžete použít téměř jakékoli ovoce, jako jsou nektarinky, meruňky, či broskve.
10 min.
8 hod.
55 °C
16 rollek
Alena

Ovoce
Švestkový Rollup se skořicí
Hlavním znakem této dobroty je: ne příliš sladké, super voňavé a lahodně žvýkací. Jádrové ovoce vám opravdu dodá úžasnou kyselou chuť, kterou já osobně miluji. Zde ale můžete použít téměř jakékoli ovoce, jako jsou nektarinky, meruňky, či broskve.
10 min.
8 hod.
55 °C
16 rollek
Ovocná svačina je ideální, když jste na cestách! Vyrobeno z pouhých čtyř ingrediencí, švestek, citrónové šťávy, medu a skořice…
Tato švestková rolka, ve vás vzbudí nostalgii a spokojenost.
Postup přípravy
Krok 1
Švestky umyjte, vypeckujte, dejte do mixéru a nahladko rozmixujeme.
Krok 2
Můžete přilít trošku vody, pyré se bude lépe mixovat. Poté přidejte šťávu z citrónu, med, skořici a dohladka rozmixujte.
Krok 3
Připravte si fóliovou misku na síto. Můžete ji potřít kapkou olivového oleje (klasickou mašlovačkou). Výsledná placka se vám bude skvěle sundávat.
Krok 4
Ochucené pyré rozetřete přes celou plochu fóliové misky.
Krok 5
Sušičku zapněte na teplotu 55°C a nastavte čas 8 hodin.
Krok 6
Jakmile uplyne uvedená doba, zkontrolujte – hotové placky by měly být na omak suché a zůstat pružné.
Krok 7
Skladujte v dobře uzavřené nádobě, při pokojové teplotě.