Ovoce

Švestkový Rollup se skořicí

Hlavním znakem této dobroty je: ne příliš sladké, super voňavé a lahodně žvýkací. Jádrové ovoce vám opravdu dodá úžasnou kyselou chuť, kterou já osobně miluji. Zde ale můžete použít téměř jakékoli ovoce, jako jsou nektarinky, meruňky, či broskve.


10 min.

8 hod.

55 °C

16 rollek

Ingredience

Švestky
1 kg
Citrón
1 šťáva
Med
2 lžíce
Skořice mletá
1 lžička

Galerie

Ovocná svačina je ideální, když jste na cestách! Vyrobeno z pouhých čtyř ingrediencí, švestek, citrónové šťávy, medu a skořice…
Tato švestková rolka, ve vás vzbudí nostalgii a spokojenost.

Postup přípravy

Krok 1
Švestky umyjte, vypeckujte, dejte do mixéru a nahladko rozmixujeme.
Krok 2
Můžete přilít trošku vody, pyré se bude lépe mixovat. Poté přidejte šťávu z citrónu, med, skořici a dohladka rozmixujte.
Krok 3
Připravte si fóliovou misku na síto. Můžete ji potřít kapkou olivového oleje (klasickou mašlovačkou). Výsledná placka se vám bude skvěle sundávat.
Krok 4
Ochucené pyré rozetřete přes celou plochu fóliové misky.
Krok 5
Sušičku zapněte na teplotu 55°C a nastavte čas 8 hodin.
Krok 6
Jakmile uplyne uvedená doba, zkontrolujte – hotové placky by měly být na omak suché a zůstat pružné.
Krok 7
Skladujte v dobře uzavřené nádobě, při pokojové teplotě.