Ovoce

Melounové JERKY

Proč jsou tak skvělé? Je to velmi jednoduchý recept, protože většinu práce udělá příchuť vodního melounu.


0 min.

12-16 hod.

65 °C

10

Ingredience

Vodní meloun
1 ks
Limeta
2 šťáva
Tajine
2 lžíce

Galerie

Zkuste místo koření Tajin experimentovat i s jiným kořením nebo sušenými bylinkami. Například je skvělá sušená bazalka, nebo vyzkoušejte chilli papričku chipotle, či uzenou papriku. Navíc může být také připravena pouhým potřením limetkovou šťávou.

Postup přípravy

Krok 1
Pomocí nože opatrně odstraňte kůru. Meloun nakrájejte na proužky o tloušťce 1,5 cm, šířce 1,5 cm a délce 10 cm. Proužky mohou mít různé velikosti, to je v pořádku, ale měly by mít zhruba stejnou tloušťku.
Krok 2
Nakrájené proužky skládejte vedle sebe přímo na síto sušičky.
Krok 3
Limetky odšťavněte do malé misky a šťávou potřete každý kousek melounu.
Krok 4
Každý proužek posypte kořením Tajin. Použijte tolik, nebo tak málo, kolik chcete, v závislosti na vaší toleranci koření.
Krok 5
Sušičku zapněte na teplotu 65° a časomíru na 12-16 hodin.
Krok 6
Melounové yerky skladujte ve vzduchotěsné nádobě, nebo sáčcích na zip po dobu až jednoho měsíce. Nejlépe v lednici.