Ovoce
Mangový Rollup s citrónem
Bez přidaného cukru nebo konzervačních látek je tato rolka z mangového ovoce tou nejlepší zdravou svačinkou pro děti i dospělé.
5 min.
8 hod.
55 °C
14 rollek
Alena

Ovoce
Mangový Rollup s citrónem
Bez přidaného cukru nebo konzervačních látek je tato rolka z mangového ovoce tou nejlepší zdravou svačinkou pro děti i dospělé.
5 min.
8 hod.
55 °C
14 rollek
Po usušení můžete ovocnou placku jednoduše nařezat na proužky, abyste vytvořili ovocné rolky, perfektní chutnou pochoutku do dětských svačinek, palivo po tréninku nebo zdravou svačinku, když jste venku.
Ujistěte se, že mango, které používáte, je zralé a šťavnaté. Sušení je proces odstraňování vody, což je v podstatě to, co děláte při pečení manga při nízké teplotě. Čím více vody v ovoci máte, tím déle to bude trvat. Chcete mango zralé, ale ne přezrálé :-)
Postup přípravy
Krok 1
Mango zbavte slupky i pecky, nakrájejte na menší kousky a spolu s citrónovou šťávou přidejte do mixéru.
Krok 2
Pyré dohladka rozmixujte. Pokud se pyré nemíchá dobře, přidejte co nejmenší množství vody, které můžete, aby se dokonale vše smíchalo. Snažím se nepřidávat žádné (opravdu zralé mango by žádnou vodu potřebovat nemělo).
Krok 3
Fóliovou misku potřete kapkou kokosového oleje, věřte, že výsledek se bude velmi snadno sundávat.
Krok 4
Opatrně pyré rozetřete tak, aby byla vrstva po celé ploše stejně vysoká.
Krok 5
Sušičku nastavte na 60 °C s časomírou 8 hodin.
Krok 6
Hotovou placku poznáte tak, že jde krásně sundat z fóliové misky.