Zelenina
Květákový popcorn
Pokud hledáte nové květákové recepty, doporučuji právě tento recept na křupavý květákový popcorn. Jedná se o perfektní svačinu, kterou si vezmete do školy nebo do práce, na výlet nebo jen tak.
30 min.
10-12 hod.
60 °C
6 hrstí
Alena

Zelenina
Květákový popcorn
Pokud hledáte nové květákové recepty, doporučuji právě tento recept na křupavý květákový popcorn. Jedná se o perfektní svačinu, kterou si vezmete do školy nebo do práce, na výlet nebo jen tak.
30 min.
10-12 hod.
60 °C
6 hrstí
Klíčem k tomu, aby byl květák co nejkřupavější, je nakrájet růžičky na malé jednotné kousky. Větší růžičky a kousky, které nejsou dostatečně dlouho dehydrované, budou žvýkací.
V případě, že vás chuť, kterou jsem v receptu použila, nepřesvědčila, vyzkoušejte tyto lahodné nápady, jak recept okořenit a udělat z něj opravdu chutnou svačinu.
Sladko-kořeněné kombinace: Pokud rádi používáte kontrastní chutě, zkuste sladko-kořeněnou kombinaci. Květákový popcorn můžete dochutit směsí hnědého cukru, skořice se špetkou chilli. Získáte explozi chutí, která potěší vaše chuťové pohárky.
Postup přípravy
Krok 1
Květák nakrájejte na drobné kousky, růžičky nakrájejte na co nejmenší, abyste získali ten nejkřupavější a nejchutnější popcorn! Poznámka: Pamatujte, že když se květák vysuší, drasticky se scvrkne.
Krok 2
Květák dejte do velké misky a promíchejte s kokosovým olejem, pálivou omáčkou, paprikou, kajenským pepřem i kmínem.
Krok 3
Jednotlivé růžičky míchejte tak dlouho, dokud nebude každý kousek dobře pokrytý omáčkou.
Krok 4
Obalený květák položte v jedné vrstvě na fóliové misky sušičky.
Krok 5
Popcorn sušte při teplotě 60°C po dobu 10 –12 hodin, dokud nezískáte požadovanou křupavost. Čím déle budete dehydratovat, tím křupavější bude váš květák.
Krok 6
Před zabalením do uzavíratelných plastových sáčků nebo skleněných dóz je nechte vychladnout.
Krok 7
Skladujte na chladném a suchém místě ve vzduchotěsné nádobě.