Ovoce

Hrušky s vanilkovým nádechem

Jakmile přišel první podzimní den, okamžitě jsem se zasnila o teplejších příchutích, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. A tak vznikly tyto hrušky.


20 min.

7 hod.

60 °C

2 porce

Ingredience

Hrušky
4 kusy
Třtinový cukr
0,5 hrnku
Voda
0,5 hrnku
Skořice mletá
0,5 lžičky
Vanilkový extrakt
0,5 lžičky
Muškátový ořech mletý
špetka
Hřebíček celý
3 kusy

Galerie

Hruškové lupínky jsou velice jednoduché na přípravu! Tyto zdravé skořicové hruškové chipsy jsou oblíbené na podzim, jako lehká odpolední svačinka, nebo dezert. Vypadají skvěle i na sýrovém talíři.
Tyto hruškové chipsy jsou měkké a takové žvýkací, podobně jako sušené jablko. Můžete je udělat ale i křupavé, jen budete hrušky krájet na velmi tenké plátky. Můžete přidat i plátky citrónu a skořici vcelku.

Postup přípravy

Krok 1
Smíchejte všechny ingredience kromě hrušek v hrnci, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Krok 2
Hrušky omyjte a nakrájejte na 0,3 mm silné plátky.
Krok 3
Hrušky ponořte do sirupu na sporáku a plátky vařte asi 10 minut. Hrušky by měly být změklé, ale neměly by se rozpadat.
Krok 4
Pomocí děrované lžíce vyjměte plátky ze sirupu a položte na talíř na několik minut vychladnout.
Krok 5
Když jsou všechny hrušky hotové, rozložte je na síta sušičky. Nastavte teplotu na 60°C a časovač na 7 hodin. Pokud je budete chtít křupavé, nechte sušičku puštěnou delší dobu.