Zelenina
Cuketové chipsy s česnekem
Až budete mít příště chuť na něco slaného a křupavého, vycouvejte z klasického pytlíku na chipsy a udělejte si obrovskou várku těchto neuvěřitelných cuketových chipsů!
30 min.
4-6 hod.
55 °C
3 porce
Alena

Zelenina
Cuketové chipsy s česnekem
Až budete mít příště chuť na něco slaného a křupavého, vycouvejte z klasického pytlíku na chipsy a udělejte si obrovskou várku těchto neuvěřitelných cuketových chipsů!
30 min.
4-6 hod.
55 °C
3 porce
Vzhledem k tomu, že cuketa je chuťově neutrální, nabízí se nám spousta možností jejího dochucení, koření si proto můžete přizpůsobit podle sebe. Skvěle se hodí například čerstvá, najemno nasekaná petrželka.
Tento recept by vám tak měl sloužit především jako výchozí inspirace k vašim vlastním obměnám.
Budete nadšeni, jak snadné je nahradit nezdravý zvyk na smažené chipsy tímto jednoduchým a lahodným receptem na cuketové chipsy.
Postup přípravy
Krok 1
Z cuket odstraňte konce a nakrájejte je na plátky tenké 3 mm. Ty osolte a nechte je vypotit na utěrce. Cukety můžete, ale nemusíte oloupat. Je-li jejich slupka hezká, stačí ji omýt kartáčkem.
Krok 2
Připravené plátky dejte do mísy, přidejte olivový olej a sušený česnek a důkladně promíchejte. Nejlépe rukama, aby se plátky rovnoměrně obalily olejem i kořením
Krok 3
Plátky cukety rovnejte na síta sušičky v jedné vrstvě. Sušte při teplotě 55 °C po dobu 4−6 hodin. Chipsy by měly být krásně křupavé.
Krok 4
Usušené chipsy uchovávejte v dobře uzavřené nádobě nebo v sáčku, ze kterého lze vysát vzduch.