Ovoce
Ananasové chipsy s chilli
Zkoušeli jste někdy ananasové chipsy? Tyto sladko pikantní, sušené plátky mají intenzivní ananasovou chuť a nevyžadují přidaný cukr. Nejen, že jsou super snadné na přípravu, ale jsou také naprosto chutné!
10 min.
6-8 hod.
50-55 °C
2
Alena

Ovoce
Ananasové chipsy s chilli
Zkoušeli jste někdy ananasové chipsy? Tyto sladko pikantní, sušené plátky mají intenzivní ananasovou chuť a nevyžadují přidaný cukr. Nejen, že jsou super snadné na přípravu, ale jsou také naprosto chutné!
10 min.
6-8 hod.
50-55 °C
2
Vše, co potřebujete k výrobě ananasových chipsů, je ananas a mandolína (kdo má). Pokud nemáte rádi recepty s jednou ingrediencí, nebojte se experimentovat stejně jako já.
A malá rada na konec – při krájení nožem buďte opatrní, ananas hodně klouže.
Postup přípravy
Krok 1
Ananas je potřeba očistit, zbavit slupky a „listí“.
Krok 2
Pomocí mandolíny nakrájejte ananas na co nejtenčí plátky. Pokud ji nemáte, můžete použít ostrý nůž. Jen nezapomeňte nakrájet ananas na co nejtenčí plátky.
Krok 3
Vodu, chilli omáčku a šťávu z citrónu smíchejte dohromady, vznikne marináda, kterou přidejte na nakrájený ananas.
Krok 4
Velmi opatrně zamíchejte a dejte si záležet, aby byl každý plátek „obalený“, nechejte minimálně 1 hodinu marinovat při pokojové teplotě.
Krok 5
Jednotlivé plátky skládejte přímo na síta sušičky, teplotu nastavte na 55°C a čas na 6–8 hodin.
Záleží, jak tenké plátky budete sušit.
Krok 6
Ananasové chipsy začněte kontrolovat po 5ti hodinách. Moje byly hotové po 6ti hodinách. Chipsy mají být křupavé, ale pokud je máte raději poddajnější, vyjměte je dříve.