Zelenina

Mrkvová slanina

Trik, jak zdokonalit mrkvovou slaninu, je použít mrkev plné velikosti, baby karotky nezkoušejte. Myslím, že budete mít chuť zdvojnásobit tento recept, protože mrkvová slanina zmizí opravdu rychle.


30 min.

10-12 hod.

55 °C

2 porce

Ingredience

Mrkev
4 kusy
Olivový olej
1 lžíce
Med
1 lžíce
Sójová omáčka
3 lžíce
Tekutý kouř
1 špetka

Galerie

Mrkvová slanina je zdravý trend, na kterém se stávám závislá. Uvidíte, že i vy si ji zamilujete.
Mrkev, která chutná jako slanina a bez výčitek? Ano, i sny se plní! Tento recept si zamilují i ​​masožravci a milovníci slaniny, protože je prostě návykový.
Mrkvovou slaninu můžete jíst jako svačinku, jako předkrm, jako přílohu ke snídani – pokud jde o tuto zdravou pochoutku, možnosti jsou opravdu nekonečné

Postup přípravy

Krok 1
Odřízněte vršky. Mrkev omyjte a osušte. Pomocí mandolíny nebo škrabky na zeleninu nakrájejte mrkev na dlouhé tenké proužky.
Krok 2
Olivový olej, med, sójovou omáčku a tekutý kouř smíchejte dohromady, aby vám vznikla marináda. Mrkvové proužky v ní nechejte odležet minimálně jednu hodinu.
Krok 3
Slaninové plátky skládejte vedle sebe na fóliovou misku, proužky rovnoměrně potřete trochou zbývající marinády.
Krok 4
Slaninu sušte při teplotě 55°C po dobu 10 až 12 hodin.