Zelenina
Mrkvová slanina
Trik, jak zdokonalit mrkvovou slaninu, je použít mrkev plné velikosti, baby karotky nezkoušejte. Myslím, že budete mít chuť zdvojnásobit tento recept, protože mrkvová slanina zmizí opravdu rychle.
30 min.
10-12 hod.
55 °C
2 porce
Alena

Zelenina
Mrkvová slanina
Trik, jak zdokonalit mrkvovou slaninu, je použít mrkev plné velikosti, baby karotky nezkoušejte. Myslím, že budete mít chuť zdvojnásobit tento recept, protože mrkvová slanina zmizí opravdu rychle.
30 min.
10-12 hod.
55 °C
2 porce
Mrkvová slanina je zdravý trend, na kterém se stávám závislá. Uvidíte, že i vy si ji zamilujete.
Mrkev, která chutná jako slanina a bez výčitek? Ano, i sny se plní! Tento recept si zamilují i masožravci a milovníci slaniny, protože je prostě návykový.
Mrkvovou slaninu můžete jíst jako svačinku, jako předkrm, jako přílohu ke snídani – pokud jde o tuto zdravou pochoutku, možnosti jsou opravdu nekonečné
Postup přípravy
Krok 1
Odřízněte vršky. Mrkev omyjte a osušte. Pomocí mandolíny nebo škrabky na zeleninu nakrájejte mrkev na dlouhé tenké proužky.
Krok 2
Olivový olej, med, sójovou omáčku a tekutý kouř smíchejte dohromady, aby vám vznikla marináda. Mrkvové proužky v ní nechejte odležet minimálně jednu hodinu.
Krok 3
Slaninové plátky skládejte vedle sebe na fóliovou misku, proužky rovnoměrně potřete trochou zbývající marinády.
Krok 4
Slaninu sušte při teplotě 55°C po dobu 10 až 12 hodin.