Bylinky

Mořská sůl z divokého česneku

Zelená, chutná mořská sůl z medvědího česneku! - Chuť jara. Lze ji použít na všechny způsoby; zkuste jím posypat například vajíčko naměkko, Salát Caprese nebo grilované maso.


10 min.

2-3 hod.

0-60 °C

1 hrnek

Ingredience

Medvědí česnek
1 svazek
Mořská sůl
1 hrnek

Galerie

Jaro znamená čas shánět listy medvědího česneku a připravovat z nich spoustu lahodných receptů. Mořská sůl z medvědího česneku je jedním z mých oblíbených způsobů uchování medvědího česneku po celý rok. Při správném skladování jej budete moci skladovat minimálně rok. K výrobě mořské soli z medvědího česneku potřebujete pouze dvě ingredience: očištěné listy medvědího česneku a mořskou sůl. Postupujte podle níže uvedených pokynů a užívejte si medvědí česnek po celý rok.

Postup přípravy

Krok 1
Listy medvědího česneku opláchněte a osušte pomocí kuchyňského papíru nebo kuchyňské utěrky.
Krok 2
Vložte listy medvědího česneku a mořskou sůl do mixéru, nebo hmoždíře a zpracujte, dokud se nespojí.
Krok 3
Směs medvědího česneku a mořské soli rozprostřete v tenké vrstvě na fóliovou misku a dejte na síto sušičky.
Krok 4
Mořskou sůl medvědího česneku nechte v troubě asi 3 hodiny sušit při teplotě 60°C. Kontrolujte sůl jednou za hodinu a promíchejte, aby se sůl úplně vysušila.
Krok 5
Česnekovou mořskou sůl dejte do vzduchotěsné nádoby.