Ovoce
Jahodový prášek
Jahodový prášek je perfektní k ochucení koláčů, kynutých výrobků, zmrzlin i dortů. Když chcete přidat letní aroma, stačí malá špetka a voilà!
30 min.
8 hod.
55 °C
6 porcí
Alena

Ovoce
Jahodový prášek
Jahodový prášek je perfektní k ochucení koláčů, kynutých výrobků, zmrzlin i dortů. Když chcete přidat letní aroma, stačí malá špetka a voilà!
30 min.
8 hod.
55 °C
6 porcí
Tento kouzelný prášek, je velmi voňavý, stačí otevřít dózu, ve které je, a okamžitě se ponoříte do vůně léta. Jahodový prášek má krásnou jasně červenou barvu a zároveň sladkou a štiplavou vůni. Vašemu receptu to může dát zvláštní a nezapomenutelný nádech.
Postup přípravy
Krok 1
Jahody dobře omyjte a poté důkladně osušte.
Krok 2
Odstraňte zelené listy a všechny poškozené části.
Krok 3
Jahody nakrájejte svisle na plátky asi 3 mm.
Krok 4
Nakrájené jahody skládejte vedle sebe na síto se síťkou (po usušení jdou krásně sundat).
Sušičku zapněte na 55°C a čas na 8–10 hodin.
Krok 5
Sušené jahody rozmixujte mixérem. Pokud chcete získat velmi jemný prášek, použijte mlýnek.