Ovoce

Jahodové trubičky s Mascarpone

Až se v letošní sezóně nasytíte čerstvými jahodami, zvažte jejich sušení. Sušené jahody jsou super snadné a výsledky jsou lahodné a všestranné.


20 min.

14 hod.

55-70 °C

1 roll

Ingredience

Jahody
0,5 kg
Limeta
0,5 šťáva
Třtinový cukr
1 lžička
Mascarpone
125 g

Galerie

Na vrcholu zralosti jsou čerstvé jahody dost možná dokonalým ovocem. Potíž je v tom, že jejich vrchol je krátkodobý. Sušené jahody mají sladkou a úžasnou chuť, takže si je můžete užívat měsíce (a měsíce).
Pokud máte v oblibě ovocné placky stejně jako já, tento recept můžete vytunit a placky naplnit krémem.

Postup přípravy

Krok 1
Jahody očistíme, umyjeme, dáme do mixéru a nahladko rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou.
Krok 2
Připravíme si fóliovou misku na sušení placek a pyré rozetřeme. Fóliovou misku můžete potřít olivovým, nebo kokosovým olejem, budete mít jistotu, že se lehce placka odlepí.
Krok 3
Vrstva rozmixovaných jahod by měla být všude stejně vysoká.
Krok 4
Sušíme při teplotě 55°C asi 12 hodin.
Krok 5
Ovocná placka by měla být po usušení na omak suchá a zůstat pružná. Nakrájíme, či nastříháme na plátky a omotáme šikmo kolem nerezové trubičky.
Krok 6
Trubičky dejte na síto sušičky, teplota 70°C, cca 1 hodina.
Krok 7
Mezitím si připravíme Mascarpone, které vyšleháme s cukrem a přidáme rozmixované jahody.
Krok 8
Jakmile budou trubičky studené, sundáme nerezové trubičky a naplníme jahodovým krémem pomocí cukrářského pytlíku.
Krok 9
Podávejte a užívejte si.